( 19/07/2017 )

    edf40wrjww2utHPContent:ShortText


    Leirplassen

    edf40wrjww2utHPContent:FullText
     
    Vi har en flott leirplass like ved barnehagen  som vi bruker jevnlig. Plassen består av lavvu, gapahuk, bålplass og et stort og variert lekeområde.     

     

    Leirplassen er et flott område som har en viktig plass i barnas hverdag i barnehagen.
    Matlaging over åpen ild er en fast aktivitet hver gang vi er på leirplassen, og barna deltar i matlagingen. Menyen er bl.a. risotto, plukkfisk, pølsestapp, makaronigryte mm. Matlagingen foregår som oftest på bålplassen ute, men gruen i lavvuen er god å ha når det regner.

     

     
     
      
                 



     Leirplassen er opparbeidet av barn og voksne i barnehagen over tid. Foreldrene har vært viktige bidragsytere i dette prosjektet. Bygging av lavvu og gapahuk er gjort sammen med barna. I denne prosessen har vi i planleggingsfasen tegnet, skisssert, målt og beregnet. Sammen med barna har vi valgt ut trær, målt, felt trær, kvistet, barket og reist byggverket.
     
    Leirplassen blir stadig utviklet videre med ulike prosjekter. I tillegg går det tid med til vedlikehold av området. Råttent treverk skal erstattes og tauverk må skiftes med jevne mellomrom.
     
    Plassen gir oss store områder å boltre oss på. Her er det plass til å løpe, hoppe og prøve egne ferdigheter i utfordrende omgivelser for alle aldersgruppene.Her er det tid til fortrolige samtaler rundt bålet. Her er det spennende miljø og kulisser for eventyr og fortellinger. Å gå på oppdagelsestur å utforske og oppleve små og store endringer gir også mulighet for undring og fantasi. 
     
     

           

     

     

     

     
    Måltider vi tilbereder over åpen ild på leirplassen
    Pølsestapp

    Middagspølse
    Løk
    Potetmos
    Vann
    Smør
    Krydder

    Plukkfisk: middagspølsen erstattes med fisk (frossenfisk)                                                    

    Skattekister

    Forberedelser til måltidet blir gjort i barnehagen, der barna velger hvilke fiskesorter og grønnsaker de vil ha i sine kister. Kistene lages ferdig i barnehagen, og tas med til leirplassen og varmes over åpen ild.

     

     

    Kjempegodt

    Lapskaus

    Lapskausblanding (frossen)
    Middagspølse
    Vann
    Smør
    Krydder

    Fisk og grønnsakwok

     

    Skjær fisk i biter og stek i woken. Tilsett broccoli, gulrøtter, blomkål m.m.

     

    Risotto

    Pølse
    Løk
    Hurtigris
    Tomatpure
    Smør
    Vann
    Krydder

    Kylling i lefser

     

    Stek kyllingfile (i biter) og grønnsaker i woken. Serveres i lefser.

     

     

    Makaronigryte med ost

    Makaroni (kokes gjerne på forhånd)
    Pølse el. Skinke
    Jevning (melk og mel)
    Løk
    Ost
    Smør